Jesus uppmanar oss att ha tro på Gud och att älska Gud och våra medmänniskor. Men kan vi välja att tro, bara sådär? och hur väljer vi att älska Gud och att älska andra människor? eller hur kan Jesus säga att vi ska alska våra “fiender”?  Detta är en serie i två delar "Tro och Kärlek".

Tro . Del 1 (av 2) i serien "Tro och Kärlek"

Jesus uppmanar oss att ha tro på Gud och att älska Gud och våra medmänniskor. Men kan vi välja att tro, bara sådär? och hur väljer vi att älska Gud och att älska andra människor? eller hur kan Jesus säga att vi ska alska våra “fiender”? 
Detta är en serie i två delar "Tro och Kärlek". Detta är första avsnittet och handlar om "Tro". Nästa del i serien kommer att handla om "Kärlek".

 

Miyn (מנ)

Det hebreiska ordet för Tro (Aman/Amen) kommer från rotordet Miyn och stavas med bokstäverna Mem (מ) och Noon (נ).

 

 Ordspråksboken beskriver kvinnan eller hustrun med ordet  (חַיִל ḥaiyl)

"Att finna en driftig (חַיִל ḥaiyl) hustru, vem förunnas det.  Långt mer än pärlor är hon värd. Blint litar hennes man på henne, och vinsten uteblir inte. Dagligen är hon honom till nytta, aldrig till skada. Efter att ha skaffat ull och lin arbetar hon med flinka händer. Från avlägsna trakter hämtar hon förråd, hon är som köpmannens skepp. Gryningen är inte inne när hon stiger upp, sätter fram mat åt familjen och ger pigorna deras portioner."
Ordspråksboken 31:10-11

En driftig (חַיִל ḥaiyl) hustru